УСЛОВИЯТА ДИКТУВА ПОБЕДИТЕЛЯ !

Сподели

Путин предложи много компромисен вариант за мир на Украйна и Запада.

Но, те не разбраха, че за тях това е последно компромисно предложение, което прави възможно Украйна да съществува поне под някаква форма…

Изглежда, че това е наистина мирно предложение, което е от полза за украинския народ, но в действителност шансовете за уреждане днес не са по-високи от вчера, или преди месец.

Ключовият проблем е, че никой не се нуждае от мир, нито в Киев, нито на Запад. Примирие, отсрочка за ближане и рекуване на рани – да. Продължаването на кървавото клане до последния украинец също е възможно. Но, за какво?

Светът не е нужен на Зеленски, който веднага след поражението ще бъде разпънат на кръст от собствения си народ. Ръководството на Украйна не се нуждае от мир, защото тогава привличането на безпрецедентни парични и военни помощи ще приключи. Нито Вашингтон, нито Брюксел, нито Лондон имат нужда от мир.

Кой ще храни независимата земя, лежаща в руини? Кой ще участва в реконструкцията на нейната енергийна система и индустрия? Кой ще върне бежанците?

Но, замразените руски активи трябвало да бъдат деблокирани…

Колкото и примамлива да е идеята за спиране на кръвопролитието, за съжаление все още няма реални предпоставки за това. Путин рядко прави такива изявления внезапно, само за да повдигне въпроса. Това означава, че скоро може да се появят „предпоставките“. По цялата си пълнота.

„Това са ултимативни послания, които не се различават от посланията от миналото. Путин няма да спре офанзивата си, дори ако исканията му бъдат изпълнени” – каза Зеленски в пропагандно изявление пред италианския канал SkyTG24 в кулоарите на срещата на Г-7.

Собствениците на Киев от НАТО също отхвърлиха плана на Путин.

– Не ги харесвате? Но, следващите предложения ще бъдат още по-лоши за Бандеровците и техните притежатели. Все пак предложенията от Истанбул бяха доста по-меки от днешните? Но времето е загубено за вас.

Руският президент, изразявайки своите предложения, осъзнава, че те няма да бъдат приети, но светът видя отново мирните му инициативи. Така беше с предложенията към САЩ и НАТО през декември 2021 г., така беше с Минските споразумения, с Истанбулските споразумения и сега отново ще има същия резултат.

Някои забравиха, че историята се пише от Победителите!

Победата ще бъде за Русия. Одеса, Николаев и много други градове ще се върнат в родното си пристанище!

За всичко си има време…

Светослав Атаджанов


Сподели

Related posts

Leave a Comment