Появяват се политически субекти, които са психически болни

Сподели

Би следвало ГЕРБ като първа политическа сила да може да получи подкрепа за кабинет с първия мандат. По неписаните правила на политиката първата политическа сила буквално си избира с кого да прави кабинет. Само че в момента политическата система е деформирана до свръхнеадекватност.

Появяват се политически субекти, които са психически болни, невъзпитани, незнаещи къде се намират и какви са задълженията им като политически формации. Задълженията им не са да РЕКЕТИРАТ първата политическа сила за подялба на ресурси асиметрично! Задълженията им са да водят българската държава към стабилност и сигурност, а не към провал, скандальозност и хаос. Преди много време БСП се държеше работоспособно и стабилно, но през последните години придоби поведението на малките шмекери! Би било добре в някакъв момент БСП да се върне отново във формата си на стабилен политически субект, с който може да се работи.

Ако не се подкрепи кабинет на ГЕРБ с първия мандат, рязко се увеличава възможността за поредните предсрочни избори. Не знам защо всички очакват третият мандат да отиде в ИТН. И самите ИТН вдигат ужасно много шум в системата, сякаш третият мандат им е гарантиран. Бойко е договороспособен човек, но не мисля, че първата политическа сила ще подкрепи шестата политическа сила, където ДПС ще могат да участват с двоен, а даже и троен коз.

Според вас как му изглежда подобен вариант на Борисов?! Добре ли е?! А иначе, най-логично е Радев да даде мандата на БСП. Борето Гуцанов непрекъснато подсказва, че БСП оттук нататък ще стопля отношенията си с президента и обещава широко ляво обединение. Това поставя Радев в ситуация да отговори на тази покана за взаимодействие. Но кой знае. Българската политика е счупена и от известно време не следва никаква логика. В момента партиите поддържат хаос и анархистко поведение, използвайки демонтажа на досегашния световен ред за глобална сигурност. И аз започвам да се питам: а искат ли наистина да управляват?! Или разиграват театър за пред чужденците, качвайки едни смешни кабинети на власт, които лесно изваждат от строя, когато се наложи. Има ли смелост някой умен човек да води България през сложния, труден и силно принуден за ключови решения период, съобразно политическите ни ангажименти към т.нар. „наши съюзници“. Или точно най-умните се правят на големи будали!!! ПП/ДБ преразтегнаха своята неспособност и ластикът се скъса.

Но не бяха ли ПП толкова удобни да НЕ реализират никаква промяна. Глупаците бяха насадени за камуфлаж, е, поразсипаха държавата, оскъпиха потреблението на газ, пъчеха се, че изпълняват заповеди и поради неспособност провалиха преврата на глобалистите в България. Това е истински звезден провал, нали! Те освен всичко друго докараха и „Величие“. Защото острата политическа неадекватност на едни, извиква нуждата от конструкторска реакция на други. Имам усещането, че населението на България е в ступор от всичко, което се случва. То протестира, като не участва. Което дава силна тежест на психически нестабилната аудитория. А оттам създава и реалност – да не се прави нищо по стратегията на „онези“, или да се крета бавно, с обструкции и през хора, които за нищо не ги бива! Пускаме там едни глупаци да казват, че нещо правят, но всъщност да се провалят преманентно. А времето си върви.

От години знаем, че ДПС може да е първа политическа сила, но Доган ги удържа! За да не дразни политическото зрение и националистичните чувства на българския избирател. Но от време навреме ДПС ни демонстрират внимателно своите възможности. Те са изключително ловки в политическите игри, имат много добре смазана машина. Голямата битка на Борисов няма да е с прокситата на Прокопиев. А може би ще бъде с ДПС след известно време. Когато пред могъществото на тази партийна форма няма да има никакви други пречки. Освен Борисов! То и сега е така, но глупаците от ПП/ДБ повредиха лентата на филма и не разбраха какво точно правят.

Усвояването на Радев започна. И той най-лесно може да бъде ползван за оръжие срещу единия или другия. Само че Копринков стана застрахователната полица и на двамата. Следващите президентски избори не са толкова далеч. И те със сигурност ще се превърнат в особена разменна монета и крайъгълен камък за българската бъдеща реалност. Защото президентството е добро убежище.

А обстановката е трудна в момента. Нищо конспиративно, просто практичност. Така че искат ли играчите стабилен кабинет, или искат да ни прожектират краткосрочни кабинети, които помпозно заявяват намерение да се справят с всички велики задачи на чуждия стратегически дневен ред, но „за жалост“ не им остава политическо време, защото се сгромолясват, разпадат, ротират и пр.?! Все пак мисля, че България няма финансови, а и други сили да преживее още един глобалистки преврат през декември, съобразно резултата от американските избори през ноември… и да изкара още един цикъл на декорна харвардска дебилизация, в която докато едините мислят, че са яхнали кирчовците, другите им убиват конете в движение, третите знаят, че совите не са това, което са, а четвъртите разшириха грабежите до невиждани размери. В цялата история Радев го готвят да застъпи караул. А Копринков е свидетел-антидот, по-ценен от климатичното равновесие.

Калина Андролова


Сподели

Related posts

Leave a Comment