АФЕРАТА ВЪЛЧИ ДОЛ – „РОДАТАГЕЙТ“ 2

Сподели

КАКТО Е ТРЪГНАЛО СКОРО ЦЯЛАТА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ВЪЛЧИ ДОЛ ЩЕ Е ЕДНО ГОЛЯМО, ЩАСТЛИВО СЕМЕЙСТВО 

Роднинските назначения изплуват в администрацията на Община Вълчи дол и са видни за всички, въпреки че им е забранено да се наричат „роднини“ помежду си, а фамилиарничали на „колеги“ с фамилни обръщения.

Очевидните семейни връзки са безспорен факт, колкото и да не искат да си го признават. Заместник-кметицата, с неизвестен към момента ресор – Елка Златарова встъпи в длъжност, като дойде в комплект с дъщеря си – Веселина Златарова, която настани на длъжност „младши експерт“ в дирекцията за проекти. Това естествено, както всичко останало в тази община, се случи без конкурс, какъвто е необходим за експертните длъжности в администрацията. Във Вълчи дол – щом е за дъщеря на зам. кмет – може и без конкурс!

В отсъствието на кмета Калоян Цветков, именно Златарова (майка) изпълнява функциите на кмет, като това според бившия адвокат и #ЯВНОНЕКАДЪРЕН специалист по право Цветков е безпроблемно – в реда на нещата е цялата рода да е назначена и няма конфликт на интереси!?! Да, но не точно така мислят от КПК. Точно това е и причината напоследък Златарова (дъщеря) да премине в режим на неплатен отпуск (все пак ръководството е преценило, че службичката и на експерт е по-маловажна от майчината). Всичко било само за пред Комисията за противодействие на корупцията. Златарови са получили уверението на Цветков, че след като мине бурята (ако дотогава не отстранят неможещия кмет) с проверките отново всички ще заемат обещаните им в семеен пакет длъжности (надеждата умира последна)!?!

Майката Елка Златарова и Веселина Златарова (дъщеря)

Другият „красавец“, който Цветков назначи още с встъпването си в длъжност е довереника му Стоян Лефтеров на длъжност механик в БКС, който към момента и по диплома и по действия е всичко останало, само не и механик. Лефтеров изпълнява всички дейности от озеленител и поддръжка до шеф-диригент на БКС. Редовно може да бъде забелязан в компанията на кмета Цветков да коси трева в някое село, да мести кошчета за боклук с кмета или да реже клони. Стоян Лефтеров също встъпва в длъжност в семеен пакет – баща му – Лефтеров старши, понастоящем пенсионер е назначен на заплатка като кметски наместник на с. Кракра, където има цели 4 жители по адресна регистрация, двама от които самия той и съпругата му. „Без това назначение на кметски наместник определено общината няма да върви“ – подсмихвали се лукаво подчинените на Лефтеров младши в БКС-то.

Главната роля на Стоян Лефтеров била това, което умеел най-добре – с помощта на викове и грубо отношение да респектира работниците в БКС, като всява смут. Това обаче довело до разцепление в редиците и служителите в дейността взели поетапно да напускат, защото всеки си има достойнство и не иска да търпи ежедневните викове, квалификации и обиди на работното си място. Стоянчо се вайкал от къде ще намери работници, понеже никой вече не искал да се хваща на хорото. Малкото останали работници искали да са шефове и определено много не им се работело, вместо това обърнали гаража на столова, където ежедневно се гощавали с най-различни блюда, докато града и селата са обрасли в буйна растителност.

Стоян Лефтеров – специалист по всичко

Цветков съвсем изтървал юздите на собствените си назначения.

Другата богопомазана – пиарката и внучка на бившата кметица Пенка Йорданова пък изобщо не можела да бъде открита на работа, това обаче естествено, не пречи семейния пакет заплати да върви ежемесечно, както и функциите по медийно представителство да бъдат изпълнявани от печално станала известна друга пи арка чрез граждански договор.

Няма значение, заплатата върви.

В списъка има още майки и дъщери, освен Златарови, назначени на хранилка – и се увеличават. Съпрузи, майки и дъщери, лели, племеници, 2 – 3 двойки, семейни пакети, сред които автомонтьор в комплект с жена си – човешки ресурси, все ценни кадри от близо и далеч.

Както е тръгнало, нищо чудно, че от толкова лични взаимоотношения не им остава време за работа, то затова такъв им е и резултата.

Но, така е когато си случайно във властта, и за малко. Ставаш кмет по случайност, влизаш, краднеш, каквото и колкото можеш, аааааамтьорската, молиш се да не те хванат, назначаваш всички роднини, защото нямаш хора и те хваща параноята, „чуждите“ да не те предадат, после назначаваш още роднини… и накрая те подпуква Прокуратурата и първо роднините те предават.

Звучи иронично, но историята го е доказала!!!

ПП


Сподели

Related posts

One Thought to “АФЕРАТА ВЪЛЧИ ДОЛ – „РОДАТАГЕЙТ“ 2”

  1. […] „РОДАТАГЕЙТ“ И ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ АФЕРАТА ВЪЛЧИ ДОЛ – „РОДАТАГЕЙТ“ 2 […]

Leave a Comment