АФЕРАТА РОДАТАГЕЙТ ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ ПРЕМИНАВА В #АВЕРИГЕЙТ (документи, снимки)

Сподели

ТЕЗИ ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ ОКОЛО НЕКАДЪРНИЯ КМЕТ КАЛОЯН ЦВЕТКОВ ОТ АЛЧНОСТ ЗА БЪРЗО ЗАБОГАТЯВАНЕ ТАКА СЕ ОПЛИТАТ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА, ЧЕ СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ КАК ЩЕ СЕ ПРЕСКАЧАТ ДА СЕ ПРЕДАВАТ ЕДИН ДРУГ, КОГАТО ГИ НАЛАЗИ ПРОКУРАТУРАТА! СЛЕД КАТО ДОКАЗАНО НЕСКОПОСАНИЯ КМЕТ НАПЪЛНИ ОБЩИНАТА С РОДНИНИ БЕЗ НЕОБХОДИМИЯ ЦЕНЗ (виж линковете под статията) СТАРТИРА ВТОРИ ЕТАП – АВЕРИГЕЙТ (ОСРЕБРЯВАНЕ НА #КЕШ ПРЕЗ НАГЛАСЕНИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

От встъпването на Калоян Цветков в длъжност Кмет на Община Вълчи дол, всекидневно излизат схеми, роднински назначения и въртене на парички чрез приближените му.

Село Брестак се очертава като стадион само с нападатели за властта „Бристъл сити“. През месец октомври на местните избори за кмет на селото от местната коалиция между ПП „Величие“ и ПП „Свобода“ се кандидатира Димитър Калев – пенсиониран бивш служител в общината, но баща на добър и всеотдаен приятел на Калоян Цветков. Именно Калев печели местния вот и полага клетва за кмет на с. Брестак, благодарение на всяване на страх и манипулиране на гласоподавателите, с цел помощ и на Цветков да седне на трона. Всичко е начертано в сюжета, който реализират – още в този момент главната цел са обществените поръчки с мисълта – ако не сега, кога ще се опаричат?

Община вълчи дол обявява обществена поръчка за текущи ремонти на обекти от общинската инфраструктура на територията на община вълчи дол на стойност 290 000,00 хиляди без ДДС, видно в АОП. Поръчката е веднъж прекратена заради допуснати грешки от страна на служителите и по-точно Възложителя – поради некадърност. При втория опит всичко е нормално нагласено, но не точно изненадващо – поръчката бива спечелена от Стелияна Иванова Димитрова – снаха на Калев и съпруга на приятеля на Калоян Цветков. Притежаваната от нея фирма „Ретрострой“ ЕООД е учредена на 11.01.2024г. – непосредствено заради обявяването на обществената поръчка. Вече знайно защо! Критериите обаче, на който трябва да отговаря фирмата – да е изпълнявала поне една подобна поръчка не съответстват и затова, по насоки на Цветков се учредява ДЗЗД РЕТРОСТРОЙ и КВИНТА-М (провадийска фирма на близък човек до бившия червен кмет Филчо Филев, който избирателите изгониха „с камъни“ за подобни дейности). С това осребряване Цветков се разплаща за усилията и драпането по нощите по къщите на синът на Калев. Все пак снахата не се счита за роднина – за снахата може! Отделен е въпросът, че цената, която са предложили за изпълнение на поръчката е 6 918,07 лв. без ДДС, а договорът е сключен така, че да не може да надвиши прогнозната стойност на поръчката, а именно 290 000 лв. без ДДС. Очевадно некадърно, но пък за това безочливо – все пак се бърза, че не се знае до кога ще са там!

Лично кмета Калоян Цветков се е писал за лице за контакт за да не стане някоя грешка с поръчката…

Подобен е казуса и с Йордан Янчев – известен в с. Брестак като „Данчо Гоския“, същия към момента общински съветник, а жената с която съжителства и има дете е наместена – естествено без конкурс, като Директор в дирекцийка в общината! Без грам стаж в администрация, тя заема длъжността само и само Данчо да е спокоен, че ще капе и в неговото канче по малко, но редовно и постоянно през мандата!

„Добре, че са тия идиоти, че да ни спечелят проекти, сега да има обществени поръчки за милиони, които да си разпределим между наши си фирми“ – подхилквали се доволно Цветков и компанията му по чашка и „чертаене на линейни графици“ (за изпълнение на строителните обществени поръчки, имаме предвид, разбира се).

Схемата е предначертана още преди Калоян да стане кмет, всички визирани са приятели, често засичани по банкети и нощни запои до сутринта, именно на които се вземат най-трезвите решения за бъдещото обогатяване на личната си хазна.

По-назад няма как да остане и заместник кмета – Преслав Петров. Все пак той и Пенка Йорданова ходиха на крака да се молят на Цветков да го издигнат за кмет, понеже знаят, че тях самите никой никога няма да избере.

Слугата на мафията Петров, в момента в който се появи като служител в общината, веднага изгрява като основен фактор за поддържане и контрол на финансови потоци към дружките си от Варна наркоразпространителя Генадий Атанасов – Гената от Владиславово, който от алчност не спира да се занимавал с наркотици, защото бил най-доходонсония бизнес, по-доходоносен и от обществените поръчки  и Анжело Георгиев – най-големия национален мошеник, занимаващ се финансови измами и нагласени обществени поръчки, които не довършва. Именно те са подали и оферта за участие в обществена поръчка с предмет: „Извършване на строително-монтажни работи на обект: „Основен ремонт и подобряване на енергийната ефективност на ДГ „Здравец“, град Вълчи дол“ за 921 645,77 лв. с „ЕЛ ИНВЕСТ“ ДЗЗД, състоящо се от „ЕЛЕКТРОИЗГРАЖДАНЕ – С. И“ ЕООД и „АРТ СТРОЙ М“ ООД – фирмата на Анжело, която е със стотици хиляди лева задължения към НАП и доставчици от цяла България. Тепърва предстои избора на изпълнител по тази процедура, но той е предварително предначертан. И тук за да не стане някоя гршка за лице за контакт са сложили името на Преслав Петров. Тези са си направо за затвора!

Лице за контакт Преслав Петров – е не е ли очевадно и нахално?

За сега това са „скромния брой“ обявени и вече разпределени обществени поръчки между тесния кръг приближени, доказани престъпници и роднинки. Цветков успокоявал и другите раздавали кеш за него, наредени на опашката, че след като сключи договорите за финансиране и за тях ще има поръчки.

Дано САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ не стигнат до тази част на сценария си и да позволят на Генадий Атанасов – Гената от Владиславово да пусне наркотицте си сред децата до училищата, защото получихме и такава информация, че вече си правил устата пред Калоян, когато редили „линейните бели графици“ на саме!!!

Докато има обороти има и емоция! Тя спихва с намесата на Прокуратурата!

Ние винаги сме били коректив на всяка една некоректна власт и вече сме сигнализирали да бъдат направени проверки.

ПП


Сподели

Related posts

Leave a Comment