Измамникът

Сподели

“Не правете на себе си никаква скулптура или изображение на това, което е горе на небето, долу на земята, или във водите под земята”. 
Този цитат от Библията забранява да се обожават изображения, извън тези на Господ. Но кой ли чете Библията в наши дни? 

Преди време една реплика на главния прокурор Иван Гешев беше гнусно и манипулативно подхваната от група лица, обичащи да наричат себе си “демократи”. Те нападаха главния прокурор, грозно подменяйки съдържанието на неговото изказване, като същите тези “борци за свобода” освен агресията си към Гешев, се опитаха и да възпроизведат още една друа фалшива реалност – тази, според която те едва ли не притежават лиценз за истината и само те могат да говорят от нейно име. 

Всъщност жалката и тъжна реалност в България е, че мнозина хора не могат все още да проумеят, че истината не е някакъв пазарен инструмент, който може да бъде моделиран спрямо личните им интереси и дребни страсти, а ценност която винаги има постоянен характер и непроменливо лице. Тези хора могат да бъдат разпознати сравнително лесно, като пискливите им крясъци не стигат надалеч, а евтината патардия която те създават, демонстрира единствено и само истерията, зад която пък се крие пълната им безпомощност и изключително ниска цена.

Огнян Стефанов е едно тези лица, един от тези лъжепророци и демократи-менте, които от години обичат да крещят срещу предварително набелязани свои врагове, но не за да ви доведат до истината, а за да омешат истината с манипулативните си лъжи и така накрая да осребрят този свой хибриден продукт срещу пари, разбира се. 
Всъщност, хич не е трудно, при наличието на малко мисъл, да бъде разпознат един подобен буламач. Евтината сергийка на който той се продава, лошата хигиена на нея, както и миризмата на развалени продукти, е първият знак по който може да го различите. 

Какво имаме предвид ли? 

Имаме предвид, че някои неща трябва да се наричат с истинските им имена, дори и да има последствия от това. Случаят с Оги Стефанов е точно такъв, като е време спрямо него най-накрая да бъде използван точния епитет и определение. А той е – измамник. Защото Огнян Стефанов е наистина измамник. 

Но нека започнем от началото, като накратко проследим пътя на измама, наречена Огнян Стефанов. Тук трябва да отворим една малка скоба и дебело да подчертаем, че аналогичните продукти на Стефанов имат и аналогичен генезис. Този генезис се нарича Държавна сигурност (ДС). 

Как започва всичко?

В началото на 80-те години лицето Огнян Стефанов, изявявайки се като ортодоксален вярващ на идеите на социализма, заминава да учи “Военна журналистика” в университета на град Лвов в Украйна. За него това е логична стъпка към голямата му мечта, която пък е да стане част от репресивната машина на комунистическа България – службите за държавна сигурност. И в крайна сметка той действително успява да реализира този свой блян, като след завършването си в СССР, Стефанов в крайна сметка започва работа към 6-ти отдел на ДС под псевдонима “Академик”. Истината обаче е, че и тази своя мечта той постига с измама. Защото “кариерата си” в най-идеалогическия отдел на ДС, Огнян реализира отново през задния вход, тъй като живее в един и същи блок в кв. “Младост” с тогавашния шеф на 6-ти отдел на ДС Димитър Иванов. В онези години Стефанов е чест гост в апартамента на Иванов, като всячески му се мазни, само и само, за да расте нагоре в йерархията. 
Между другото, години по-късно Огнян Стефанов ще излъже и Димитър Иванов, като тайно ще записва техните разговори, състояли се в дома на настоящия професор. В първите години на демокрацията пък умрелият от глад идеалогически дезинформатор ще се пробва като частник във фирмите на няколко свои близки авери, като в последствия ще бъде изхвърлен и оттам, след като бъде заловен от тях в кражби и измами и при тях.

И тук някъде започва голямата публична измама “Стефанов”. Тази, която всички ние познаваме и до днес. 

Стефанов стартира с работа като журналист във в. “24 часа”.
Той първо работи в редакцията на вестника в София, а после в продължение на няколко години оглавява филиала на “24 часа” в Пловдив.

В крайна сметка накрая той се завръща безславно в София, като именно тогава и прави сайта frognews.bg, с който е известен и до днес. Какво обаче е важно да се знае около създаването на този сайт и около лицата, съдействали на Стефанов в изграждането на тази така наречена електронна медия.

На първо място трябва да се знае, че този сайт е изграден изцяло с пари на тежко изявени криминални елементи, част от които използват Стефанов като пощенска кутия за различни компромати и публична защита на криминалните им интереси. Оттогава, та и до днес например, Огнян Стефанов поддържа близки приятелски отношения с братя Маргини, които пък не спират да наливат пари в сайта му. 

Друг криминален бос, с който Стефанов е изключително близък, е Евелин Банев – Брендо. В продължение на години рекламните банери на хотелски комплекс “Оазис” в Лозенец стоят на първите страници на frognews.bg, а според мнозина тези реклами дори са били ползвани като инструмент за пране на пари, изкарани от търговията на Брендо с кокаин в Европа. Как става това ли? Лесно. Всеки средно-грамотен счетоводител би могъл да ви обясни, как точно се прави това, чрез завишаване на цените и реализирането на фиктивна реклама. Тук е моментът да припомним, че вечерта, когато беше пребит пред ресторант “Кипарисите” в София, Стефанов бе на вечеря не с Иисус Христос, а с кокаиновия бос Евелин Банев – Брендо.

Друга спорна фигура, тясно свързана с емблематични лица от българския ъндърграунд, която в продължение на години инвестираше огромни пари в дезинформационните проекти на Стефанов, е вече покойният оръжеен търговец Младен Мутафчийски. По това време Мутафчийски е нещо като гуру на Стефанов, запознавайки го лично с всички престъпни фактори в държавата. 

Нека само припомним, че Мутафчийски дълги години бе близък приятел и съдружник на един от създателите на СИК Младен Михалев – Маджо. Именно Мутафчийски предоставя офисите и парите за създадения от Огнян Стефанов в. “Торнадо”. В краткото си съществуване това издание, както обикновено в дейността на Стефанов, се занимаваше основно да разпространява лъжи и дезинформация за различни врагове на ъндърграунд господарите, за които пък работи журналистът Оги. 
Много е писано за фалшивия сайт “Опасните”, с който и до днес Стефанов да отрича, че има нещо общо, макар и цяла България да знае, че той лъже. За запознатите е добре известно, точно къде е бил държан сървърът, на който бе качен този сайт, както и хората, които са го списвали. 

Този текст обаче няма за цел да разкрива поотделно всяка една от измамите на Огнян Стефанов. Този текст има единствено за цел за пореден път да покаже фалшивите дилъри на “истина”, които криейки се зад думички, като “свобода на словото” и “демокрация”, всъщност винаги са правили само едно единствено нещо, а то е да мамят хората. Да лъжат, да манипулират и да дезинформират, колкото се може повече. Защото, както казахме в самото начало лица, като Огнян Стефанов са само едни измамници, служещи на чужди интереси. Дали ще бъдат престъпници, или отломки от старите комунистически репресивни служби, все тая! Важното е пара да капе…Защото всяка една история, и запомнете това, си личи по Пътя! А Пътят на комплексирания и дребен човечец Стефанов, е път на шпионаж и измама. Затова, днес някак странно и дори безумно, как някои хора продължават да четат и да вярват на манипулативните материали, публикувани във frognews.bg при положение, че толкова много факти от Пътя на Стефанов вече са добре известни за абсолютно всички.

И още нещо, нещо, което към днешна дата е изключително важно и логично да бъде зададено като въпрос: Обслужва ли Огнян Стефанов освен бандити и чужди държавнически интереси? Този въпрос по никакъв начин не трябва да бъде подценяван, най-малкото защото Стефанов завършва своето висше образование в бившия СССР, като през цялото време, а и по нататък през годините, многократно е поддържал близки контакти с бивши служители на КГБ. Същото КГБ което по-късно се трансформира във ФСБ, както и ДС у нас, пък днес се е трансформирало в “демократическа общност”. Защото само ги погледнете, всичките, Илиян Василев, Атанас Атанасов, Огнян Стефанов и куп други подобни “кресльовци”, които към днешна дата засипват публичното пространство с псевдодемократични лозунги, но в същото време всичките те започват своя кариерен път благодарение на дългата ръка на ДС. В този смисъл дори е някак срамно и обидно, все още някой в България да делегира доверие на всичките тези гнили персони. Как въобще е възможно все още някой да вярва на лица, чиито биографии през годините са омазани с толкова много кал, че дори самите те днес не могат да разпознаят себе си.

И накрая. Огнян Стефанов дори не е лъжепророк. Той е нещо много по-евтино. Слава Богу, никой не се кланя на неговото изображение. Защото и той, както и другите му ортаци, и до днес ходят некъпани и вмирисани, дълбоко духовно омазани с нечистотиите от своя Път. Хора без хигиена и без морал, продава ментета на своята малка сергийка. Огнян твърди, че се бори за истината, а истината обаче е, че Стефанов винаги се е борил единствено за слава и пари, а не за достойнство и правда. Защото пророк е онзи, който вижда, а не онзи, който мами. Затова, отново ще повторим онова с което започнахме в началото: помнете Огнян, за да различавате истината. Борете се за истината, за да не се вмиришете като Огнян. 

И съвсем накрая. Един прост въпрос: Защо Огнян Стефанов не спира да плюе и да бълва абсурдни измислици за главния прокурор на Република България? Ами, просто защото може би изпитва основателен страх. Че работата на Иван Гешев е да вкарва измамници в затвора. Измамници непохватно жонглиращи с лъжата, че се борят за истината.

Александър Самотянов, Фейсбук


Сподели

Related posts

Leave a Comment